Kotletes, ko sauc par “putnu pienu”. Man parasti labāk patīk šādā veidā gatavot vistas kotletes ar mērci. Ja jūs iepriekš neesat gatavojuši šādā veidā, es iesaku jums to darīt, es pat to neiesaku, bet es uzstāju.
Jūs nevēlēsieties gatavot vistas kotletes citādā veidā.
Vistas gaļa ir salīdzinoši maiga un viegli pagatavojama, kas palīdz sasniegt kotlešu vēlamo konsistenci. Tā labi uzsūc garšvielas un marinādes, ļaujot kotletēm iegūt bagātīgu un daudzveidīgu garšu.
Vistas gaļa ir salīdzinoši zema tauku saturoša, kas padara kotletes mazāk treknas un veselīgākas. Tā ir ļoti universāla un var kombinēt ar dažādām sastāvdaļām, piemēram, dārzeņiem, sieru, garšvielām, lai radītu dažādas garšu variācijas.
GATAVOŠANAS METODE
Tātad sāksim!
Ņemam vistas liemeni, atdalām šķiņķa stilbiņus un vistas krūtiņu, tagad no šķiņķa stilbiņiem atdalām kaulu. Iegūstu 900 gramu gaļas fileju, 4 šķēles maizes, aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest. Gaļu sasmalcinām ar gaļasmašīnu, uzreiz sasmalcinām maizi, pirms tam izspiežot lieko šķidrumu un pievienojam sīpolu.
Tagad pievienojam 1 olu (pēc izvēles, tā nav jāpievieno), pievieno 1 tējk. sāls, melnie pipari, pievieno 3 ēd.k. majonēze vai skābais krējums. Visu kārtīgi samaisa ar karoti. Maltā gaļa ir gatava.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Miljonārs man kā piecu bērnu mātei uzdāvināja māju – kad iegāju iekšā un izlasīju atstāto zīmīti, es sāku aizdomāties
- 2025./ 2026. gada ziemas modes “antitrendi”: novecojošas “kombinācijas”, par kurām šajā sezonā varat aizmirst
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis brīdina latviešus: ”Ja sākāt, tad nedrīkst to pārtraukt līdz pat pavasarim”
- Mans vīrs “aizmirsa” par manu dzimšanas dienu un devās pie drauga; es palutināju sevi ar greznu spa, par to samaksājot ar viņa kredītkarti










